robert dye architects

info@robertdye.com | +44 (0)20 7267 9388 | Facebook

Hewer Street Regeneration, W. London

IMAGES (1 / 6)  

INFO

£1 million conversion of an Edwardian dairy site in London into 12,000 sqft of shell lofts and a 5,000 sqft home/design studio.



Our client purchased a series of run-down brick warehousing buildings in a then-unfashionable area of Ladbroke Grove. Despite considerable constraints, our planning applications secured a change of use to ‘mixed light industrial and residential’, and doubled the available floor space.

The greater part of the scheme consisted of large loft units shell space, arranged to significantly increase the floor area. The prospective purchaser retained RDA to design a 1,900 sq ft triple-height unit and fit out the final two apartments.

At one end of the site, our brief was to replace redundant industrial buildings with three new-build terraced mews houses. Having acquired planning consent, the client subsequently decided to convert the housing to a 5000 sqft residence/office for his and his grown-up children’s own use.
Robert Dye Associates proposed a robust, sustainable, timber-framed brick-clad two/three storey building, with grey-water reclamation and underfloor heating throughout. Space was maximised by sinking the building an extra storey into the ground on one side. A sloping delta-shaped skylight floods the living space with light.