robert dye architects

info@robertdye.com | +44 (0)20 7267 9388 | Facebook

Newcombe Park, London NW7

IMAGES (1 / 7)  

INFO

This 1930s house in suburban Northwest London has been carefully demolished to make way for substantial refurbishment and rear extension.

 The rear of the house was an incoherent mess of details and elements accumulated over the years. Now demolished, it is being replaced by a two-storey extension added to the full width of the existing main house to form a coherent gesture to the garden.



The ground floor rear elevation is glazed, but private to the garden and is set forward slightly from the main body of the extension to break up the scale of the overall volume.

 The first floor extension allows for the expansion of existing bedrooms and the inclusion of a generous family bath better suited to modern day living.

 The new construction is of high quality materials and is sustainable using timber-frame construction. Two steel columns at ground floor continue the existing pine-trunk grid into the house from the garden.

Contractor: Maddern
Structural Engineer: Greig Ling
Services: Camtech
Quantity Surveying: CQS
Photography © Mark Scott Photography