robert dye architects

info@robertdye.com | +44 (0)20 7267 9388 | Facebook

South Hill Park, London NW3

IMAGES (1 / 14)  

INFO

Modernisation and extension of Edwardian semi-detached house, including a new bedroom floor at roof level, and replacement of existing rear extension with 2 storey new extension.

Inspired by our client's love for childhood memories of 'inside/outside' modernism in India, the garden and first floor rear was opened to the garden and the sky. The rear family room opens completely along one side with bi-folding glass doors onto the new decked outdoor eating space. The master bathroom above has a narrow sliding window that opens behind a fin-radiator as privacy screen.

The new build elements use sustainable materials, with softwood framing and (black stained) cladding. The client retained RDA to select furniture, and to complete the landscape redesign.

Featured in:
The RIBA Journal, December 2003
Grand Designs Magazine, March 2004
Channel 4: Room for Improvement, April 2005

Contractor: Brenlough
Structural Engineer: Greig Ling
Quantity Surveyor: DRA
Services: Camtech
Photography: Images 1, 2, 4, 6, 9, 12 © Sue Barr